Wat is een Google Cardboard

De Google cardboard is een Virtual Reality (VR) bril voor je mobiele telefoon. Zoals de naam al aangeeft is de VR bril gemaakt van karton. Hierdoor zijn de kosten van de VR bril laag gebleven ondanks dat je er hele toffe dingen mee kan doen. Het idee achter de Google cardboard is redelijk simpel. Je plaatst je smartphone in de cardboard, vervolgens verdeelt de Google cardboard app het scherm van de smartphone in twee beelden, één voor elk oog. Door de twee lenzen in de cardboard komen de twee beelden, wat leidt tot een stereoscopisch beeld (3D) met een groot gezichtsveld. De eerste versie van de Google cardboard kon telefoons met een scherm tot 5,7 inch en gebruikte een magneetknop als input. Hier was een kompas sensor voor nodig in de telefoon. Nadat Google de cardboard had geüpdate in 2005, werkte de VR bril ook met smartphones tot 6 inch en had het de beschikking over een knop die een geleidende laag heeft, waardoor ‘aanrakingen’ op het scherm beter werken op alle telefoons.

Google Cardboard V1


De bekendste versies van de Google cardboard VR bril zijn de Google cardboard V1 en de Google cardboard V2. De Google cardboard V1 is een bouwpakket waarmee je voor een lage prijs je eigen Virtual Reality bril in elkaar kan zetten. Het is relatief eenvoudig om het in elkaar te knutselen in een paar minuten. Benieuwd hoe dat er nou uit ziet? Check hier onder onze instructievideo voor het bouwen van de Cardboard V1 VR bril. Het bouwpakket bestaat uit de cardboard, 2 lenzen, 2 magneten, 2 klittenband plak setjes en een elastiekje. Deze VR bril is geschikt voor vrijwel alle telefoons, namelijk die met een schermdiagonaal tot en met 6 inch.

Google Cardboard V2

De Google cardboard V2 maakt het nog makkelijker om Virtual Reality te beleven. Met deze vernieuwde versie is het mogelijk om in de VR bril in 10 seconden in elkaar te zetten! Naast dat hij sneller in elkaar te zetten is heeft deze Cardboard VR bril nog andere verbeteringen. Zo heeft versie 2.0 grotere lenzen, een verbeterde 3D beleving en sterker karton. Daarnaast heeft deze versie ook een knop die kan worden ingedrukt om het touchscreen aan te raken wat voor sommige apps erg handig is!

google cardboard v2 bestellen

Wij bedrukken onze, verbeterde versie van de Google cardboard!

Bedruk de cardboard

De Google cardboard als geschenk

Nog op zoek naar een leuke cadeau of relatiegeschenk? Een VR bril is onwijs leuk om weg te geven. De meeste mensen weten een klein beetje wat VR is, maar hebben het nog nooit geprobeerd! Super zonde natuurlijk. Wij kunnen de Google cardboard bedrukken zoals jij dat zelf wilt!

Google Cardboard laten bedrukken

Welke apps bevelen wij aan?

Vanwege het grote aantal Virtual Reality apps kan het lastig zijn om de echte goede VR ervaringen er tussen uit te halen. Hieronder hebben wij voor jou een aantal gratis apps op een rijtje gezet die je echt moet proberen!

Google Cardboard

Google cardboard App

De Google Cardboard app is een mooi begin om de mogelijkheden van de Virtual Reality te ontdekken. Je kunt vanuit de app verschillende demo’s bekijken, zo kan je Google Street View in VR bekijken en heel veel verschillende games spelen. Verder vind je vanuit deze app veel andere applicaties die zijn geoptimaliseerd voor de Google Cardboard. Nadat je een app hebt gedownload, staat deze meteen in de Cardboard-app.

Download Google Cardboard in Google Play (gratis)

RollerCoaster VR

Een demo die de mogelijkheden van Google Cardboard erg goed weergeeft is RollerCoaster VR. Met deze achtbaan rit op een tropisch eiland, krijg je een indrukwekkend beeld van Virtual Reality. Start je rit door naar de hendel te kijken. Vergeet niet om je heen te kijken, want overal gebeurd wat!

Download RollerCoaster VR in Google Play (gratis)

Virtual Reality achtbaan

Cardboard Camera

Cardboar Camera

Cardboard Camera is een must-have VR app die ontzettend leuk is. Met deze app maak je VR foto’s die je dan, uiteraard, kan bekijken met je Google Cardboard! Het is super eenvoudig in gebruik en Google vereist niet dat je je aanmeld voor een account. Je kunt gewoon downloaden, openen, en beginnen. Het is in het begin een beetje wennen en je eerste paar VR foto’s zijn niet geweldig, maar het is erg leuk als je het eenmaal onder de knie hebt.

Download Cardboard Camera (gratis)

Expeditions

Expeditions is een app die gericht is op educatie. De app heeft meer dan 200 expedities waarin je jezelf kunt onderdompelen. Je kan virtueel reizen naar diverse bestemmingen, bekende bezienswaardigheden, landschappen, en tal van andere plaatsen. Er is zelfs een 360-graden-modus die werkt zonder Cardboard als je het nodig hebt. De app is eenvoudig in gebruik en ook nog volledig gratis!

Download Expeditions (gratis)

Expeditions VR

YouTube

Youtube VR

Natuurlijk kan YouTube niet in onze lijst van te gekke VR apps ontbreken. Het is een van de grootste bronnen van VR content op het internet. Er zijn tal van video’s en kanalen die u kunt volgen die bieden alles van entertainment tot educatieve video voor jou om te bekijken. Het is één van de weinige platforms waar VR echt geïntegreerd is. Er zijn echt een heleboel toffe video’s die je gratis kan checken!

Download YouTube (gratis)